Kjent uttrykk på businesslinja - «Shit in shit out»

Silje, Dina og Thea har i faget Medie- og informasjonskunnskap intervjuet Johannes, Oliver, Tahir, Fabian, Jonas, Jeppe som er ei gruppe på skolens Business-linje.

Hvorfor valgte dere å gå business?

Det er jo en anderledes måte å lære på da, det gjør det litt mer interessant enn å bare måtte skrive og regne og lese og sånt. Det gir oss mer frihet til å gjøre mer som vi vil. Vi lærer mer om voksenlivet og hvordan ting virker i det store bilde, ikke bare på skolebenken. Og det blir det vi gjør det til, om du velger å sitte på ræva så får du et ræva produkt. Et ordtak vi har hørt mye er "shit in shit out". Ønsker du å satse kommer du langt.

Greia med ungdomsbedrifter er at man må lage en ny bedrift hvert år, og i fjor hadde vi en bedrift som het Aqua Drip, den gikk ut på at vi lagde nye og innovative redningsvester som skulle være behagelige å ha på.

Det gikk veldig bra med konkurranser, vi vant først Gründer-Idol (i regi av Ungt Entreprenørskap) og kom på andre plass i Frognfisken og fikk tre forskjellige priser. Vi slo til på Follomesterskapet og vant så og si alle prisene man kunne vinne. Etter det dro vi til Ålesund alene som bedrift hvor vi dro på businessmøter, fikk sponsorer og samarbeidspartnere. Vi ble fylkesmestere.

Den nye bedriften vil de holde hemmelig men de kan si at de har høye forhåpninger og de har troen på at alle vi kan få bruk for dette. Gutta sier at denne bedriften potensielt kan redde flere tusen arbeidsplasser, alle aldre kommer til å få bruk for dette.

Elever på Businesslinja - Klikk for stort bildeElever på Businesslinja Thea Helene Kjølberg

Vi skal også ut å reise og snakke med folk dette gjelder, fordi det viktigste for oss er å være face to face med de vi jobber med og dra dit for å møte dem.

Det viktigste vi har lært med Aqua Drip er samarbeid og god HR (Human Resources) er super viktig. Det sier hvordan man er og oppfører seg i gruppen. Vi har lært mange ting som for eksempel om hvilke lån man kan ta opp. Sende ut faktura har vi også gjort. Vi har fått et større og tettere innblikk i voksenlivet og vi har også signert arbeidskontrakter og holdt presentasjoner for et stort publikum, for eksempel på den turen i Ålesund.

Vi er veldig fornøyd med valget av dette faget, og synes vi lærer mye nyttig vi kan ta med videre i livet. I tillegg får vi gjøre noe som faktisk har en betydning. I fjor redda vi liv. I år skal vi redde arbeidsplasser!

Skrevet av Silje Havre Aaslie, Dina Rasch og Thea Helene Kjølberg