Hva skjer med Europa etter Brexit?

Marianne Myrmel Bjelland, fra internasjonal avdeling i NHO, er foredragsholder for Europatimen. I dag lærte hun elever på 2SS og 2BUS om EU og EØS. I morgen er det elever på studiespesialisering sin tur.

Marianne Myrmel Bjelland - Klikk for stort bildeMarianne Myrmel Bjelland Even Ottersland Marianne snakket om bakgrunnen for opprettelsen av EU og om hvordan EU er organisert i dag, videre om vår tilknytning til EU gjennom EØS. Hun gikk igjennom de fire friheter og det indre markedet. I tillegg ble det pratet om Brexit.

Foredraget dekker kompetansemål i samfunnsfag, og er samtidig relevant i andre fag som historie, samfunnsøkonomi og engelsk.

Europatimen er dialogbasert. Gjennom bruk av filmer og diskusjon blir elevene utfordret til å tenke selv. Deretter kan de selv komme fram til løsninger knyttet til aktuelle internasjonale problemstillinger. Eksempler på det er klimautfordringer og migrasjon.