Aktuelt

Årets utforskerklasse er i gang

Skolens utforskerklasse er i gang med det tverrfaglige prosjektet "Produkt fra vugge til grav". I dag varmet de opp med handelsspillet

Faglærer Hans Petter Overvoll ledet 1STE, også kjent som en såkalt "utforskerklasse" i gang med handelsspillet. Her lærer elevene mer om forskjellen på fattige og rike land og hvordan verdens handelssystem bygger opp rundt disse forskjellene. Det er et morsomt og populært spill som skaper mye engasjement. Det er derfor en veldig fin kickstart på utforskerklassens første store tverrfaglige prosjekt, som går på sidelinjen av ordinær undervisning. 

Prosjektet "Produkt fra vugge til grav" tar for seg hvordan vi overforbruker jordas ressurser, og hva vi kan gjøre for å redusere dette. I første omgang skal elevene lage et produkttorg. Elevene skal da velge seg et produkt de har erfaring med i hverdagen, finne ut hvilke materialer dette det inneholder, undersøke produksjonskjeden og hvordan produktet kan resirkuleres. De skal også lage en informasjonsfilm på engelsk om norsk gjennvinning og gjøre en livsløpsanalyse til prosjektet.

Elevene jobber med produksjon av varer og tjenester - Klikk for stort bildeElevene jobber med produksjon av varer og tjenester Even Ottersland    Elevene bruker de verktøyene de har blitt tildelt - Klikk for stort bildeElevene bruker de verktøyene de har blitt tildelt Even Ottersland   

Mulig streik i kollektivtrafikken - konsekvenser for skoleskyss

Skoleskyss med faste busslinjer (alle normale «store» busser: rute- og skolebusser)

Norske Mia (18) vart handplukka – einaste kvinne i eksklusiv toppsatsing

– Det var ingen som såg det kome. Ikkje eg sjølv heller, seier Mia Rusthen. Mia går på 3IDA på Frogn Vgs.

Intervju med Grethe på skolebiblioteket

Vi har intervjuet bibliotekaren på Frogn videregående, Grethe Helen Sjånes. I intervjuet har vi spurt litt om hvorfor hun ville bli bibliotekar, hvorfor vi burde lese bøker og andre spørsmål om biblioteket .

Kjent uttrykk på businesslinja - «Shit in shit out»

Silje, Dina og Thea har i faget Medie- og informasjonskunnskap intervjuet Johannes, Oliver, Tahir, Fabian, Jonas, Jeppe som er ei gruppe på skolens Business-linje. 

KURS I ADOBE AFTER EFFECTS - ONLINE HØSTFERIEKURS 28. - 30. SEPTEMBER

Vil du lære å animere i Adobe After Effects? Delta på online kurs for nybegynnere i høstferien.

Covid 19-status på Frogn vgs

Én elev på Frogn vgs har testet positivt på Covid19-viruset. Nærkontakter er identifisert og satt i karantene. Alle øvrige elever og ansatte møter på skolen som vanlig.

Foresatte har ennå ikke tilgang til VIS Visma InSchool

Av hensyn til personvernet kan vi ikke hente informasjon om foresatte til elever over 18 fra det sentrale folkeregisteret til Visma InSchool (VIS). Det medfører at leverandøren må lage en ny løsning der elevene selv kan gi foresatte tilgang. Vi må derfor dessverre utsette å gi foresatte, også til elever under 18 år, tilgang til VIS. Vi håper at vi kan gi foresatte tilgang før høstferien.  

Til toppen